Kidcollage

 

 

 

                          KIDCOLLAGE

                                   Een karakter in één beeld

 

 

Vanaf het voorjaar van 2012 kunt u Arjan langs laten komen om uw spruit of spruiten te laten fotograferen en er door hem een collage van te laten maken.

U zult elders op deze site collages voorbij hebben zien komen: ze zijn interessant doordat je als kijker in één oogopslag heel veel te weten komt over iemand.

 

Een foto wordt gemaakt in een honderdste van een seconde. Of een zestigste, vooruit. Als je geluk hebt, of goed opgelet, lukt het misschien om een karakteristieke blik of houding van iemand te registreren, net op dat moment. Iedereen echter, heeft vele kanten en dus vele blikken en houdingen.

 

Door iemand gedurende langere tijd en met veel aandacht op voor hem of haar karakteristieke momenten te fotograferen, ontstaat een soort staalkaart van iemands karakter. Of emoties, zo u wilt. Door een zorgvuldige selectie te maken uit deze beelden en deze in een doordachte compositie bij elkaar in één beeld te plaatsen wordt het mogelijk iemand echt te vangen. En om een werk te krijgen dat blíjft boeien.

 

De foto’s worden bij u thuis gemaakt. Binnen of buiten. U kunt natuurlijk naar de studio komen, maar het idee is dat kinderen, net als volwassenen, zich thuis het meest op hun gemak voelen. In de buurt van hun ouders, hondjes, zusje en speelgoed. Er wordt een mini-fotostudiootje opgebouwd met een grote witte achtergrondrol. Daar worden de foto’s gemaakt maar als de kinderen zin hebben even naar de keuken te gaan omdat daar iets lekkers wordt klaargemaakt, dan mag dat gewoon. De fotograaf wacht. Die heeft liever foto’s van mensen die zich goed voelen.

Daar houden opa’s en oma’s ook meer van.

 

Na de sessie kiezen de ouders met de fotograaf (en de geportretteerde, als die wil) de beste foto’s uit. De fotograaf kiest uit deze voorselectie de allerbeste foto’s, eventueel aangevuld met foto’s die hij zelf erg goed vindt en gaat met deze beelden aan de slag om er een gelaagde, aan alle kanten kloppende compositie van te maken.

 

Voordat deze geprint gaat worden wordt dit beeld voorgelegd aan de familie. Als zij helemaal tevreden zijn wordt het beeld afgedrukt op het formaat dat ze willen. Dat kan van lijstje-in-de-vensterbank-formaat tot van-vloer-tot-plafond.

 

Inmiddels is dan ook vaak wel bekend hoe men het beeld wil presenteren: in een bewerkte gouden of strakke designlijst, verlijmd achter acrylaat (bijzonder fraai),  op aluminium geplakt en voorzien van een beschermlaag, op een douchegordijn of dekbed geprint.. In veel technieken zijn wij ervaren en voor andere kennen we vaak de juisten.

Verschillende presentatietechnieken vindt u zeer binnenkort elders op deze pagina. Net als de prijzen.

 

U dient wel rekening te houden met een productietijd van ongeveer twee weken, na de fotosessie. Er wordt geduldig gezocht naar de werkelijk beste compositie en ook het afwerken kost vaak een aantal dagen.

 

Maar dan heeft u ook een absoluut uniek kunstwerk in huis waarin uw oogappeltje(s) het stralende middelpunt vormen.

 

Mocht u meer willen weten over ‘Kidcollage’, belt of mailt u dan vooral.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin